sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Trick or treat? & All Blacks

Marraskuu koitti, enkä ole edes kuullut puhuttavan lumesta. Ainiin, eipä sitä taida olla enää Suomessakaan?

Viime viikonloppuna oli piiri konferenssi Niagara Fallseilla. Perjantai-illasta sunnuntai-aamupäivään aika kului pääosin puheita kuunnellessa. Suurinosa niistä koski itse Rotary-järjestöä ja sitä, miten paljon tämä oma piirini tekee hyväntekeväisyystyötä. Kolmen vartin esitelmä tuberkuloosin ehkäisystä Meksikon ja Usan rajalla lauantai-iltana illallisen jälkeen oli todellista unilääkettä -kuten myös moni muu puhe-, mutta mahtui sinne pari oikeasti mielenkiintoistakin puhetta. Esim. kotimaassaan viikoksi kidnapatun miehen puhe oli tosi pysähdyttävä, vaikka kaverilla olikin koko ajan pilke silmäkulmassa ja yleisö remahti nauruun useammin kuin kahdesti.

Vapaa-aikaa ei ihan hirveästi ollut, muiden vaihtareiden kanssa tuli hengailtua lähinnä iltaisin. Lauantaina sitä oli pari tuntia myös päivällä, mutta sehän olikin sateisin, kylmin ja tuulisin päivä täällä. Putousten näkeminen "vierestä" jäi tällä kertaa itselläni näkemättä. Hotelli oli kuitenkin lähes kivenheiton päässä putouksisa, tuolta siellä näytti.


Näkymä hotellin ikkunasta.
Tuon lähemmäs en tällä kertaa päässyt,
tilaisuuksia tullee vielä.

Sunnuntaina kun oltiin palattu konferenssista, oli aika lähteä elämäni ensimmäisille Halloween-kutsuille kadun toiselle puolelle seuraavan isäntäperheeni luo. Ohjelmassa oli kurpitsan koverrusta, paljon erilaista syötävää ja illan päätteeksi heivattiin kurpitsat menemään katuamme alas. Kivaa oli! (Viikon loput kuvat alhaalla.)

Viikko menikin sitten koulun kanssa väkertäessä ja tuli siinä parit lätkäpelitkin pelailtua. Tuosta harrastuksesta nautin aivan suunnattomasti, mielettömän hienoa että saatiin asiat järjestymään ja tällanen kankeasti liikkuva kohtalaisen laukauksen omaava finski otettiin messiin. Kolmen pelin jälkeen ollaan otettu yksi voitto ja kahdesti pelattu tasuri. Niin, torstai-ilta eli oikea halloween-ilta meni ovea availlessa kun erilaisiin asuihin pukeutuneet lapset tulivat pyytämään karkkia meidän pääsiäisen tapaan -asian mukaisesti kysymällä heti alkuunsa "Trick or treat?".

Eilen lauantaina käytiin hostvanhempieni kanssa Rotaryklubini 100-vuotis juhlagaalassa. Ennen kun oltiin päästy sisään, ajattelin että sehän on taas perussettiä, muutama puhe, illallinen ja se on siinä, mutta ei suinkaan. Liput olivat maksaneet päälle 100 dollaria ja väkeä oli paikalla ehkä 250-300. Puheita oli tottakai ja hieno illallinen, mutta kun katsoin ohjelmavihkosta niin nimi Stephen Harper (Kanadan pääministeri) pomppasi silmille. Mr. Harper oli kirjoittanut klubilleni onnitteluviestin synttärijuhlan johdosta! Kävi myös ilmi, että klubimme on 4. Rotaryklubi Kanadassa ja 82. koko maailmassa.

Tänään oli sitten toisen Toronto-keikan vuoro. Ekana oli ohjelmassa lounas kiinalaisessa ravintolassa China Townissa. Olikin vähän erikoisempi lounaskokemus, tarjoilijat kiertelivät ympäri salia kärryineen, joissa oli erilaisia pienehköjä ruoka-annoksia. Tarjoilijat eivät paljoakaan puhuneet lontoota, eli pari kertaa ei oltu tosiaankaan varmoja että mitähän tämä on. Ei ole kiinalainen ruoka omaa suosikkiani tämän(kään) kerran jälkeen. Mielenkiintoinen kokemus silti.

Sitten kohti elämäni ensimmäistä rugbyottelua! Ystävyysottelu Kanada - Uusi-Seelanti oli kyseessä, moni varmasti tietää, että Uusi-Seelanti on rugbyn kotimaa ja maajoukkue maailman ehdotonta eliittiä. "All Blacks" lähti tähän peliin kakkosjoukkueella, Kanadalla oli heittää kentälle ykkösjoukkueensa. Pilvetön taivas, lämmintä +4 astetta, 24 566 katsojaa joka on isoin lukema Kanadan rugby-maajoukkueen pelissä ikinä ja yksi isoimmista rugby-katsojamääristä koskaan Pohjois-Amerikassa. Kanada aloitti pelin hyvin, sen jälkeen rupesi tulemaan pikkuvirheitä ja All Blacks meni menojaan. Lähdettiin 10 minuuttia ennen loppua, jottei juututtaisi ruuhkaan, Seelanti johti silloin 15-33.

Nyt kohti ensi viikkoa ja kylmenevää ja pimenevää talvea!
PS. Päivitystä saattaa olla tulossa parin videon muodossa melko pian, jos vaan onnistun ne tähän lisäämään.

Itse koin turvalliseksi kovertaa ihan
klassisen kurpitsan.

Siitä palanen Torontoa.


Lounaspöydässä oli vaikka sun mitä. Ruokajuomana teetä.
Maori All Blacks @ BMO Field, Toronto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti